LPG-G3 installatie

lpg-g3-installatie-autobedrijf-vilier-elst

€ 320,- korting op de wegenbelasting met een LPG-G3 installatie

Een LPG-G3 installatie betekent dat de installatie voldoet aan de hoogste milieu- en emissie-eisen. Ook moet de auto aan de zogenaamde 94-12 norm voldoen. De meeste auto’s vanaf bouwjaar november 1994 voldoen hieraan.
De overheid stimuleert de aanschaf en installatie van G3 installaties en betaalt mee aan deze eis.
Buiten het feit dat de accijnzen op LPG lager zijn dan op benzine en diesel, krijgt de eigenaar van een auto met een LPG-G3 installatie een jaarlijkse korting van € 320,- op de wegenbelasting.

Emissienorm R115

Vanaf januari 2015 zijn de nieuwste emissie-eisen van kracht geworden. Auto’s van 2015 en jonger moeten op LPG voldoen aan de R115 norm. Dit is een LPG-installatie die specifiek voor een bepaald merk en type auto gemaakt is. Voldoet de LPG-installatie aan deze norm dan blijft het belasting voordeel op de wegenbelasting zoals het nu voor een G3 installatie geld.

Auto’s tot en met 2014 kunnen voorzien worden van een ‘normale G3 installatie

Type LPG G3 installaties

Wanneer u kiest voor een LPG installatie is het verstandig te kiezen voor een LPG G3 installatie.
Er bestaan verschillende soorten G3 installaties, van fabrikanten als GFi,  EurogasPrins, – Vogels, BRC of Vialle.
Er zijn 2 soorten installaties: dampgas installaties en vloeibaar gas injectie (LPi)
Wanneer u meer informatie wilt over de aanschaf en installatie van LPG G3 installaties kunt u altijd contact met ons op nemen of langskomen in de werkplaats te Elst.

Beste klanten,

 

Ons bedrijf is geopend. Wij houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. Heeft u vragen of heeft u advies nodig, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

 

Wij hebben de volgende maatregelen getroffen:

 

· Wij verzoeken u indien mogelijk uw auto alleen te brengen en te halen en niet tijdens de werkzaamheden te wachten binnen het pand.

· Onze medewerkers zijn extra bewust van hygiëne binnen en buiten uw auto. Na elk contact met uw auto wassen zij hun handen.

· Hoest u of bent u verkouden? Dan verzoeken wij u om uw afspraak te verzetten.

· Om fysiek contact te vermijden willen wij u vragen te betalen met uw pinpas. Als dit niet mogelijk is wordt het contact bij een contante betaling tot het minimum beperkt.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Wij staan graag voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen.