LPG

lpg-installatie

Er zijn verschillende redenen om over te stappen van benzine naar LPG. Met LPG rijdt u een stuk goedkoper dan met benzine. Het prijsverschil is aanzienlijk. Bovendien doet een goede computergestuurde LPG-installatie qua vermogen niet onder voor een benzinemotor. Informeer daarom naar de mogelijkheden bij ons om over te stappen van benzine naar LPG!

Inbouw

Autobedrijf Lex Vilier staat in de regio bekend als een bedrijf dat vakwerk levert als het gaat om LPG-inbouw en reparatie. Wij werken voor particulieren, merkdealers en leasemaatschappijen.
Betrouwbaarheid van de installatie is niet alleen afhankelijk van het merk. Nog belangrijker is de kwaliteit van inbouw en de afwerking ervan. Vrijwel alle storingen komen voort uit slecht gemaakte verbindingen of achterstallig onderhoud.
Wij zijn dealer van de merken Vialle, Prins, Eurogas, Vogels, en GFi (voorheen Koltec/Necam/AG/Teleflex). Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij u een gedegen advies geven over welk merk het beste voor uw auto is. Uiteraard zijn we RDW-erkend en zorgen we voor de afwikkeling van het kentekenbewijs zodat dit gewijzigd wordt naar LPG (G3).
Tijdens de inbouw kunt u gebruik maken van een leenauto; een stukje extra service dat wij u bieden. Deze is gratis!

Reparatie

Heeft u toch problemen met een LPG-installatie?
Dan hebben wij de kennis en apparatuur in huis om een eventuele storing te kunnen uitlezen, lokaliseren en te verhelpen. Van alle hoofdmerken hebben wij onderdelen op voorraad. Tevens beschikken we over een ruime voorraad gebruikte onderdelen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Onderhoud

Ook u LPG installatie heeft onderhoud nodig. Verdampersystemen zijn voorzien van LPG filters die periodiek vervangen dienen te worden. De vervangingstermijn varieert van 20.000 tot 75.000 km, afhankelijk van het merk en type installatie dat u heeft. Door het uitlezen van de LPG computer kunnen foutcode’s en verdamperdruk gecontroleerd en afgesteld worden. Bij dit onderhoud worden ook LPG-leidingen en LPG -slangen gecontroleerd en wordt er een lektest uitgevoerd.

Bij een onderbouwtank is inspectie op roestschade van belang, dit omdat de beschermende coating nogal eens beschadigd wordt. Preventief behandelen voorkomt dat de LPG-tank afgekeurd wordt tijdens de APK-keuring.

Tank-inbouw

Dankzij de ruimtebesparende inbouw oplossing voor de LPG-tank, behoudt u de volledige bagageruimte. De LPG-tank kan worden ondergebouwd, maar ook op de plaats van het reservewiel bevestigd worden.

Turbomotoren en LPG

Moderne motoren maken steeds vaker gebruik van een turbo-lader waardoor er meer vermogen uit kleinere motoren gehaald kan worden.

Bijkomend voordeel is dat deze motoren beter tegen hogere belasting kunnen en daarom goed geschikt zijn voor LPG. Voor steeds meer turbomotoren kunnen wij een LPG-installatie leveren. Vraag daarom naar de mogelijkheden!

Kan mijn direct ingespoten auto/motor op LPG?

Voor steeds meer direct ingespoten motoren is een LPG installatie beschikbaar, dus vraag gerust informatie aan. Qua cilinderkop zijn deze motoren uitermate geschikt voor LPG.

Alleen maar voordelen?

Een auto die rijdt op LPG heeft helaas niet alleen maar voordelen. Een auto op LPG heeft een meerverbruik van ongeveer 15% en sommige auto’s zijn minder geschikt voor LPG.

Is mijn auto geschikt?

Helaas zijn niet alle auto’s geschikt voor LPG, met onze kennis en ervaring kunnen we een goed en gedegen advies geven en dus soms ook afraden om LPG in te bouwen.

Bereken uw voordeel!

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen, u kunt dit eenvoudig zelf online berekenen.

Beste klanten,

 

Ons bedrijf is geopend. Wij houden de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. Heeft u vragen of heeft u advies nodig, neem dan telefonisch of per mail contact met ons op.

 

Wij hebben de volgende maatregelen getroffen:

 

· Wij verzoeken u indien mogelijk uw auto alleen te brengen en te halen en niet tijdens de werkzaamheden te wachten binnen het pand.

· Onze medewerkers zijn extra bewust van hygiëne binnen en buiten uw auto. Na elk contact met uw auto wassen zij hun handen.

· Hoest u of bent u verkouden? Dan verzoeken wij u om uw afspraak te verzetten.

· Om fysiek contact te vermijden willen wij u vragen te betalen met uw pinpas. Als dit niet mogelijk is wordt het contact bij een contante betaling tot het minimum beperkt.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Wij staan graag voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen.