logo
facebook-color
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

APK van Autobedrijf Lex Vilier

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze verplichte technische keuring richt zich in de eerste plaats op de veiligheid van uw auto. Daarnaast is er aandacht voor het milieu door het meten van de uitlaatgassen en controle op lekkage van vloeistoffen. Een derde controlepunt betreft de registratie van uw auto. Een check of uw auto overeenkomt met de technische gegevens zoals die zijn geregistreerd bij de RDW.

 

Wanneer is uw auto APK-plichtig?  
Heeft u een auto met benzinemotor of elektromotor die na 2005 is toegelaten door de RDW? Dan moet u deze 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s en auto’s op gas auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.  

Oudere auto’s
Voor auto’s die vóór 2005 voor het eerst door de RDW zijn toegelaten, gelden andere regels. Deze informatie vindt u op de website van de RDW.

Laat uw auto op tijd keuren!
De RDW stuurt u 6 weken voor de vervaldatum APK een herinneringsbrief. U kunt deze herinnering ook ontvangen in uw berichtenbox van MijnOverheid of per e-mail. Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten keuren van uw auto en rijden zonder geldige APK is strafbaar. De RDW en de politie kunnen hiervoor flinke boetes opleggen en bij een ongeval kan het betekenen dat uw verzekeringsmaatschappij niet uitkeert. 

  • home-page-banner-icon2
    Onderhoud, reparatie en APK
  • home-page-banner-icon3
    Levering van nieuw en gebruikt
Content Image 1

Wat wordt gecontroleerd bij een APK?

Tijdens de APK controleert onze keurmeester uw auto nauwkeurig op alle essentiële onderdelen. Deze zijn direct van invloed op de veiligheid van uw auto en hiermee op de verkeersveiligheid. Banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting, carrosserie, veiligheidsgordels: niets ontsnapt aan zijn deskundige blik. Met speciale diagnoseapparatuur voert hij ook een uitlaatgastest uit om te meten of uw auto aan de wettelijke emissie-eisen voldoet. Verder controleert hij uw auto op eventuele vloeistoflekkage en checkt hij of de registratie van het voertuig in orde is.  

Auto afgekeurd, wat nu?
Wanneer onze keurmeester een of meer afkeurpunten aan uw auto vaststelt, moet hij uw auto afkeuren. U krijgt dan twee maanden de tijd om de gebreken te laten herstellen, waarvoor u bij ons direct een afspraak kunt maken. Binnen die periode mag de auto wel op de openbare weg worden geparkeerd, maar u mag alleen met de auto rijden op weg naar onze garage. Om dergelijk ongemak te voorkomen, kunt u uw auto al vanaf 2 maanden vóór de vervaldatum APK laten keuren.  

Direct repareren of vervangen
Prettig voor u: bij Bosch Car Service Lex Vilier kunt u een eventueel defect direct laten repareren en versleten onderdelen laten vervangen. Hiervoor nemen wij altijd eerst contact met u op en bieden u een heldere offerte. Mocht een onderdeel onverhoopt niet op voorraad zijn, dan hebben wij dit binnen kortste keren in huis dankzij de uitstekende Bosch-onderdelenvoorziening. Niet eens met de afkeuring? Dan kunt u bezwaar aantekenen bij de RDW. Hieraan zijn wel kosten verbonden.  

Thuis in alle merken
Autobedrijf Lex Vilier is een door de RDW erkend keurstation. Wij hebben de kennis, apparatuur en vakbekwaamheid in huis voor alle merken en modellen. Of u nu een benzineauto of een diesel rijdt, een volledig elektrische auto (EV) of een hybride, bij ons is uw auto in deskundige handen. Wij beschikken over alle benodigde technische documentatie, specialistische diagnose- en meetapparatuur en gereedschappen, eersteklas onderdelen en - niet in de laatste plaats - over gedreven, uitstekend opgeleide vakmensen.

Tips voor een zorgeloze APK
Voorkom stilstand of een boete
Dus wacht niet te lang met het maken van een APK-afspraak. Dit kan bij ons online. Wist u dat uw auto 2 maanden voor de vervaldatum kunt laten keuren, zonder dat deze keuringsdatum wordt vervroegd?
De APK is géén onderhoudsbeurt
Wel kunt u de APK prima combineren met een kleine of grote servicebeurt. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan en bent u per saldo vaak voordeliger uit.
Moet ik voor APK naar de merkdealer?
Voor een APK bent u niet verplicht om naar een merkdealer te gaan. Autobedrijf Lex Vilier is thuis in elk automerk en wij bieden u hoogwaardige, aantrekkelijk geprijsde onderdelen, met keuze uit origineel of Bosch.

Meer informatie over de APK in het onderstaande filmpje.
https://youtu.be/2C46RgbTxsI


Bezig met laden...
Morgen Internet - Light website