logo
facebook-color
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bosch Car Service Lex Vilier brengt uw auto in lijn voor een perfecte wegligging

Het rijcomfort en de wegligging van uw auto worden voor een belangrijk deel bepaald door het onderstel. Hieronder verstaan we de voor- en achteras en wielophanging, in combinatie met velgen en banden. Dit onderstel is af fabriek een zorgvuldig uitgebalanceerd geheel, voor optimale rijeigenschappen. Logisch dus, dat er tijdens het onderhoud goed wordt gekeken of alles nog in orde is. Autobedrijf Lex Vilier heeft alle kennis en apparatuur in huis om uw auto letterlijk als nieuw te laten rijden. Een van de werkzaamheden die wij uitvoeren voor een perfecte wegligging is het uitlijnen van uw auto. 

Stoeprandje meepikken
Onze monteurs kijken met een geoefend oog naar uw auto. Onregelmatige slijtage aan uw banden kan een indicatie zijn dat de uitlijning van uw auto niet meer honderd procent is. Hoe komt zoiets? U kunt bijvoorbeeld weleens 'een stoeprandje meepikken', waardoor het onderstel een optater krijgt. Een moderne wielophanging is een samenspel van draagarmen, triangels, bussen, kogelgewrichten, trek-, stuur- en stabilisatorstangen. Ook door normale slijtage kan de uitlijning van uw auto gaan afwijken van de voorgeschreven afstelling.

Wielstand
Misschien heeft u weleens gehoord van termen als camber, caster, toe- of uitspoor. Het zou te ver voeren om dit technisch allemaal uit te leggen, maar ze hebben allemaal betrekking op de stand van het wiel ten opzichte van uw auto. Eenvoudig gezegd, zorgen afwijkingen ervoor dat uw auto niet meer prettig spoort. Dit uit zich in een onrustig weggedrag, waarbij de auto bijvoorbeeld de neiging heeft naar links of naar rechts te sturen, zonder dat u aan het stuurwiel draait. Dit kan erop duiden dat de auto moet worden uitgelijnd.

  • home-page-banner-icon2
    Onderhoud, reparatie en APK
  • home-page-banner-icon3
    Levering van nieuw en gebruikt
Content Image 1

Altijd een proefrit

Als een klant zich bij ons aan de balie meldt met een dergelijke klacht, maakt onze monteur altijd eerst een proefrit. Soms is een ongelijke bandenspanning de boosdoener en rijdt de auto weer netjes zodra alle vier de banden op dezelfde spanning zijn gebracht. Ook een bol aflopend wegdek kan weleens voor verwarring zorgen. De bestuurder heeft het gevoel dat de auto naar rechts trekt, maar de wielen volgen in dat geval de ronding van de weg. Vooral brede banden met een lage wang zijn hier gevoelig voor, net als voor spoorvorming op de snelweg, veroorzaakt door zware vrachtwagens.

Veilig en comfortabel
Algemene stelregel is dat als de banden goed op spanning zijn en de wielen recht staan, het stuurwiel goed gecentreerd moet zijn. Wijkt het af naar links of naar rechts, dan is uitlijnen vaak noodzakelijk. Autobedrijf Lex Vilier werkt met eigen, hoogwaardige uitlijnapparatuur van Hunter. Een veelzijdig meetapparaat, met een revolutionair Dual Camera Systeem met 3D-technologie, geïntegreerde camera's en speciale software. Op de wielen worden referentieborden geplaatst met daartussen camera's, gericht naar de voor- en achterwielen. Op een display leest onze monteur precies af hoe het met de stand van alle wielen is gesteld. Veel nauwkeuriger dan uitlijnen met een meetlint of laserapparaat. Zo nodig stelt hij alles weer netjes bij volgens de fabrieksspecificaties en rijdt u weer veilig en comfortabel verder.

Balanceren is geen uitlijnen
Tot slot: klanten praten weleens over 'uitlijnen' als ze balanceren bedoelen. Dat is echter het wegnemen van onbalans per wiel, door het aanbrengen van loden gewichtjes op de velg. Dit is nodig wanneer de onbalans zich uit in onaangename trillingen in het stuur. Soms is dit trillen het gevolg van onregelmatige slijtage van de banden, het zogenaamde 'cuppen'. In dat geval is vervangen van de banden vaak de beste optie. Ook voor het balanceren en de montage van nieuwe banden bent u bij Lex Vilier aan het juiste adres.


Bezig met laden...
Morgen Internet - Light website